South Central

Jeg arbejdede på NCR udviklingsafdeling i El Segundo, Los Angeles tæt på  lufthavnen (LAX). Det var weekend og jeg havde besluttet mig for at tage til Universal Studios i den nordlige del af byen. Jeg startede ud fra mit hotel , der lå tæt på El Segundo. 

Turen gik nordpå ad I101, der på et tidspunkt drejede mod nord. På højre side ser jeg afkørsler til bydelen South Central. For nogle år siden havde været voldsomme raceuroligheder med vold og ildspåsættelse. Jeg husker billeder af et område indhyllet i røg og sagde til mig at jeg skulle sørge for at holde mig væk derfra. Jeg fortsatte mod nord.

På turen tilbage fra Universal Studios kørte jeg frisk til, nu kendte jeg jo vejen. På et tidspunkt opdager jeg, at jeg kører på en afkørsel til South Central. Det der ikke måtte ske er sket. Jeg kommer ned i et tæt bebygget område hvor jeg har svært ved at orientere mig.  Jeg er på vej ind i South Central. Det var jo dette jeg skulle undgå. Jeg er i et  tæt bebygget område jeg ikke kender. Jeg kører rundt på må og få og drejer af i hvad jeg tror er den rigtige retning og kommer ind i en smal gade. Pludselig hører jeg råb udefra og ser i bakspejlet at der er mennesker der løber imod mig og råber efter mig. Flashbacks: for det første skal man holde sig fra sorte kvarterer, skulle man være så uheldig alligevel at komme derind, skal vinduerne rulles op, dørene låses, jeg ser ligefrem for ikke at  virke provokerende. Jeg kører videre og drejer til højre ud på en bred gade. Her er mere plads og ingen, der kommer løbende efter mig. Efter en kort tur  holder jeg ind til siden for at falde ned igen. Derefter starter jeg bilen og sætter kursen tilbage mod El Segundo..

Jeg finder senere ud af at den gade hvor jeg blev jagtet er ensrettet og jeg var kørt mod ensretningen. De mennesker, der jagede mig, ville formentlig bare advare mig.

Los Angeles South Central er siden blevet omdøbt til Los Angeles South.